SALEPLİ MUHALLEBİ TARİFİ


SALEPLİ MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler:

1 lt süt
Yarım su bardağı toz şeker (hazır saleplerin içerisinde şeker olduğu için yarım su bardağı kullandım siz daha fazla kullanabilirsiniz)
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı salep (marketlerte satılan hazır paketlerden)
1 yemek kaşığı tarçın

Üzerini süslemek için:
Ceviz, fındık, antep fıstığı veya badem

Üzerinin Elma dilimleri için;
2 adet elmayı dilimleyip 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçınla elmaları kırmadan biraz karamelize ediyoruz.

Hazırlanışı:
Muhallebin için gereken bütün malzemeleri tencereye koyalım.
Tencerenin altını yakıp devamlı karıştırmak suretiyle muhallebiyi pişirelim.
Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha karıştırarak pişirelim.
Ocaktan aldığımız muhallebimizi kaselere bölüştürelim.
Onlar soğurken bizde teflon tencere veya tavada dilimleyip çekirdeklerini ve kabuklarını soyduğumuz elmaları biraz şeker ve tarçınla karamelize olana kadar pişirelim.
Soğuyan muhallebi üzerine elma dilimleri ile süsleyerek servis edilim.Afiyet Olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri