KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ
KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
300 gr kaymak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
125 gr margarin
1 paket kuru maya
2 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un
İçi için ;
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı ;
Karıştırma kabına 1 paket kuru mayayı alıp üzerine 1 çay bardağı ılık su eklenip, maya eritilir.
Üzerine yumurta, margarin ve bir miktar un eklenip karıştırılır.
Üzerine sıvı yağ ve kaymak ilave edilir.
Hamurdan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve bezelere ayrılır.
Bezeler elle açılıp ortasına kaşar peyniri rendesi eklenip ucundan kapatılır. Fırın tepsisine yerleştirilip 170 derecede pişirilir.
Herkese afiyet şeker olsun ..
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder