İRMİKLİ KADAYIF PASTASI TARİFİ
İRMİKLİ KADAYIF PASTASI TARİFİ
Malzemeler
3 çorba kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
200 gram Tel kadayıf
Muhallebisi için:
1 çorba kaşığı buğday nişastası
4-5 diş damla sakızı
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı şeker
Yapılışı :
Kadayıfı bir gün önceden bir poşetin içine koyup dondurucuya koyalım..
Kadayıfı dondurucudan çıkaralım, donmuş kadayıfları elimizle ovalayalım. Bir tavayı ocağa oturtalım içine yağı alalım yağ ısınınca kadayıfları ilave edelim kızarana kadar kavuralım.
Başka bir tencereye nişastayı, dövülmüş damla sakızını, irmik ve şeker ilave edelim karıştıralım. Üzerine sütü ilave edelim karıştırarak pişirelim.
Bir kalıbın tabanına kavurduğumuz kadayıfın yarısını dökelim elimizle düzeltelim, kadayıfın üzerine muhallebiyi dökelim kaşık yardımı ile düzeltip üzerine kalan kadayıfları ilave edelim düzeltelim. Buz dolabında bir kaç saat dinlendirip dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun
Etiketler:
irmikli Tatlı Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder