İRMİKLİ KADAYIF PASTASI TARİFİ


İRMİKLİ KADAYIF PASTASI TARİFİ

Malzemeler

3 çorba kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
200 gram Tel kadayıf

Muhallebisi için:

1 çorba kaşığı buğday nişastası
4-5 diş damla sakızı
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı şeker

Yapılışı :

Kadayıfı bir gün önceden bir poşetin içine koyup dondurucuya koyalım..

Kadayıfı dondurucudan çıkaralım, donmuş kadayıfları elimizle ovalayalım. Bir tavayı ocağa oturtalım içine yağı alalım yağ ısınınca kadayıfları ilave edelim kızarana kadar kavuralım.
Başka bir tencereye nişastayı, dövülmüş damla sakızını, irmik ve şeker ilave edelim karıştıralım. Üzerine sütü ilave edelim karıştırarak pişirelim.

Bir kalıbın tabanına kavurduğumuz kadayıfın yarısını dökelim elimizle düzeltelim, kadayıfın üzerine muhallebiyi dökelim kaşık yardımı ile düzeltip üzerine kalan kadayıfları ilave edelim düzeltelim. Buz dolabında bir kaç saat dinlendirip dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri