KAYISILI BADEMLİ TART TARİFİ


KAYISILI BADEMLİ TART TARİFİ

Malzemeler:

3,5 su bardağı un
125 gram tereyağ
Yarım kahve fincanı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Üzeri için ;
Yarım kilo kayısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş badem
1 tatlı kaşığı tarçın

Şeker ve tereyağını karıştırıp daha sonra tüm tart malzemesini ekleyip biraz sert kıvamlı bir hamur elde ediniz.Üst malzemesi hazırlanana kadar hamuru dinlendirin.


Üzeri için ;
Kayısıları doğrayın. Toz şeker ile birlikte suyunu bırakana kadar 1-2 dakika tavada çevirin. Daha sonra badem eklenerek (isteğe bağlı) 1-2 dakika daha ocakta bekletiniz.
Hamurun 4/3 yağlanan ve unlanan tabana yerleştirin. Çatalla delikler açınız.
Üzerine kayılısı harcı dökünüz. Kalan 4/1 hamuru rendeleyerek üzerine serpin. 180 derecede 20 dakika pişirip servis ediniz.

Herkese afiyet şeker olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri