KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİ
KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİ (6 kişilik)
Malzemeler:
1 lt süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
üzeri için;
ceviz içi
kakao
Yapılışı :
Sütü tencereye boşaltıp şeker ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Tekrardan hızlı bir şekilde çırpın. Servis kaselerinin yarısından biraz fazlasını hazırladığınız muhallebi ile doldurun. Daha sonra muhallebinin kalan kısmına kakao ekleyerek karıştırın. Son olarak kaselerin boş kalan kısımlarına da kakaolu irmik tatlısını paylaştırın. Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirerek kakao ve cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun ..
Etiketler:
irmikli Tatlı Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder