MEYVELİ KREMALI TATLI TARİFİ
MEYVELİ KREMALI TATLI TARİFİ
Malzemeler
Hamuru için
1.5 su bardağı su
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
4 yumurta
Kreması için
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
2 çay bardağı toz şeker
Süslemek için
Mevsim meyveleri
Hazırlanışı
Tereyağı ve suyu tencerede kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi kenara alın.
Üzerine 1 su bardağı un döküp hızlıca karıştırın.
Tekrar ocağa alıp kısık ateşte 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Sürenin sonunda tencereyi ocaktan indirip ılınmaya bırakın.
Mikser yardımıyla yumurtaları teker teker hamura ilave edip karıştırın.
Hamuru krema sıkma aparatına doldurun.
Yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Süt, un, nişasta, toz şeker ve 2 yumurtayı tencereye alın.
Topak kalmayacak şekilde karıştırın.
Tencereyi ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Koyulaştıktan sonra 3-4 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Tatlıların üzerini kesip içine krema doldurun.
Meyvelerle süsleyip servis yapın.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder