KADAYIF TATLISI TARİFİ

Kadayıf Tatlısı Tarifi

Malzemeler:


300 gr. tel kadayıf
1 kase antep fıstığı
Yarım çay b. sıvı yağ

Şerbeti İçin:

2 su b.toz şeker
1 su b.su
1 dilim limon

Hazırlanışı:

Kadayıfları incecik doğrayın. Daha sonra didikleyerek üzerine yağı gezdirip harmanlayın. Katı yağ ile yağlanmış kabın içine yarısını yayın. Daha sonra üzerine file fıstığı serpip kalanı da tekrar yayın. Üzerine iyice bastırıp 180 derecede pişirin.
Bu arada şerbeti de hazırlayıp ılıtın. Kadayıflar da pişip ılık hale gelince şerbeti üzerine dökün.
Çok hafif ve lezzetli bir tariftir.Afiyet Olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri