KALBURABASTI TARİFİ
KALBURABASTI TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için ;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 limon suyu
Üzeri için ;
Ceviz
Yapılışı ;
Tüm malzeme karıştırın. Sadece cevizin yarısı içine yarısı dışına olacak şekilde iyi bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yassı olarak açılır. İçerisine kalan cevizden bir tutam daha eklenerek hamur kapatılır. Üzerine çatalla şekil verilir.
180 derece 25 dakika pişirilir.
Daha önceden hazırlanan soğuk şerbet fırından sıcak çıkan Kalburabastının üzerine dökülür.
Herkese aiyet şeker olsun..
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder