BOŞNAK MANTISI TARİFİ


BOŞNAK MANTISI TARİFİ

Malzemeler :

1,5 kg un
Yarım kilo kıyma
750 gr soğan
250 gr tereyağ
2 su bardağı sıvı yağ
Yarım kg yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Tarifi;
Un tuz ve suyla yumuşak hamur hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde pazılar açılır. Her biri yağlanıp üst üste konup bekletilir. Daha sonra kare kare kesip içerisine malzeme konulup bohça şeklinde kapatılır. Kapalı şekil tepsinin alt kısmına gelmelidir. Üzeri yağlanıp 180-200 derecede 1 saat pişirilip yoğurtla servis edilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri