ÇİKOLATA TOPLARI TARİFİ
ÇİKOLATA TOPLARI TARİFİ
Malzemeler
1.5 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket kakaolu puding
4 su bardağı süt
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 adet büyük tablet çikolata
Yapılışı :
Kakaolu pudingi tencereye alıp üzerine 4 su bardağı sütü ilave edip sürekli karıştırarak pudingi pişiriyoruz. Karıştırma kabının içine bisküvileri iyice kırıp üzerine pudingi, ceviz içini ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Daha sonra tablet çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Topların üzerine kurdan batırıp çikolataya bandırıp servis tabağına alıyoruz. Bütün toplar bittikten sonra 1,2 saat buzdolabında bekletiyoruz ( benmari usulü eritme işlemi yaparken bir tencerenin içine kaynayan suyu koyuyoruz, onun üzerine de başka bir kabı koyup çikolataları bu şekilde eritiyoruz. Üstteki kabın altta kaynayan suya değmemesine dikkat ediyoruz.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder