TENCERE KEKİ TARİFİ



TENCERE KEKİ TARİFİ

Malzemeler :
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Çikolata Sosu İçin Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı Un
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Islatmak için yarım çay bardağı süt veya meyve suyu


Yapılışı :
Orta büyüklükte teflon bir tencerenin içi tereyağ yada margarin ile yağlayın. Bir kabın içerisinde yumurtaları köpürene kadar güzelce çırpın.Şekeri de ilave ederek kabarana kadar çırpmaya devam edin.Süt, su, kakaoda eklenerek çırpmayı sürdürün.Son olarak un, kabartma tozu, vanilyayı da ilave edip son kez çırpın.Hazırlanan kek harcını tencereye dökün.Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye başlayın.İlk 15 dk dan sonra kapağını açıp keki kontrol edin.Yarım saat sonra kek pişmeye başlamıştır. Kürdanla kontrol ederek pişip pişmediği konusunda kontrol sağlayabilirsiniz.Piştiğinden emin olduktan sonra keki ocaktan indirin.Soğuduktan sonra da servis tabağına ters çevirerek çıkarın.Ortadan ikiye kestiğiniz keki meyve suyu yada süt ile ıslatın.Çikolata sosunu malzemelerinden yola çıkarak pişirin.Hazırladığınız sosun bir kısmını araya yayın.İsterseniz meyve parçacıkları yada çikolata parçacıkları da serpiştirebilirsiniz.Diğer parçayı da aynı şekilde ıslatıp süt ile ıslatıp kekin üzerine kapatın.Kalan sosu da pastanın üzerine dökün ve süsleyin.Bir süre dinlendirin ve servis edin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri