ÇİLEKLİ TRİFLE TARİFİ



ÇİLEKLİ TRİFLE TARİFİ

Malzemeler :
500-600 gr. çilek
2 adet muz
1/2 paket çilekli bitkisel jel veya jöle
12 adet savayer bisküvi
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3/4 su bardağı toz şeker
1 lt. süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı margarin
1 kutu labne peynir (200 gr.)

 

Yapılışı :
Sütün 1,5 çay bardağını savayer bisküvi için ayırın. Kalanını yumurta sarısı, un, nişasta ve şeker ile muhallebi gibi devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyin. Mikser yardımı ile 5 dk. çırpın. Biraz soğuyunca kremaya labne peyniri ekleyin ve 5 dk. daha çırpın.
Derin, dışı şeffaf cam bir servis kasesinin yan kenarlarına çilekleri ince dilimler halinde yerleştirin.
Servis kasesinin tabanına 2 yemek kaşığı krema yayın. 1,5 çay bardağı sütü 2 yemek kaşığı şeker ile karıştırın. Savayerleri bu karışıma batırıp kremanın üzerine sıralayın. Üzerine 4 yemek kaşığı krema yayın ve ince dilimlenmiş çilekleri dizin. Çileklerin üzerine 2 kaşık krema yayın ve tekrar savayerleri süte batırıp krema üzerine sıralayın. Tekrar sırasıyla 2 kaşık krema, çilek ve ince dilimlenmiş muz ve bol krema sürün.
En üste kremadan sonra muz ve çilek dizin. Servis kasenizin üzerinde jel için1-2 cm. kadar boşluk bırakın. Jeli veya jöleyi üzerindeki tarife göre 1 bardak sıcak su ile hazırlayın. Meyvelerin üzerine dikkatlice dökün.
Buzdolabında 6-8 saat kadar bekletin.
Servisten önce üzerini taze çilek ve beyaz çikolata rendesi ile süsleyip servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri