FINDIKLI KAREMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 çay bardağı silme un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Kreması İçin :
2 su bardağı süt
1 çay bardağına yakın şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karamelli Sos İçin :
1. 5 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Yarım paket vanilya
Arası İçin :
2 adet muz
Süslemek İçin :
Fındık ve çikolata
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri çırpın.Diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Keki uygun bir tepsiye alıp yarım su bardağı sütle her yerini ıslatın.Üzerine 2 adet muzu dilimleyip serin.Kremayı pişirin, sıcakken mikserle iki dakika kadar çırpın ve muzların üzerine dökün.Damla çikolataları serpin.En üste karameli pişirip dökün. Fındık ve çikolata parçalarıyla keki süsleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder