PRATİK YAŞ PASTA TARİFİ
PRATİK YAŞ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 tane yumurta
yarım su bardağı şeker
3/4 su bardağı nişasta
Pandispanyayı Islatmak İçin:
1 çay bardağı süt
Sosu İçin Gerekli Malzemeler:
40 gr sütlü çikolata
40 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı süt
Üzeri İçin:
Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplara alın.Akları kar gibi olana kadar çırpın.Yumurta sarılarının içine ise şekeri ilave edip, krema kıvamı alana kadar çırpın.Yumurtaların sarılarını, aklarına ilave edin ve bir spatula ile yavaş yavaş karıştırın. Yumurta aklarının sönmemesi için hassas hareket edin.İçerisine nişastayı yavaş yavaş ilave edin ve tekrar spatula ile hafifçe karıştırın.Pürüzsüz ve köpük köpük bir hamur elde edince de yağlanmış 21*21 boyutlarında bir fırın tepsisine kek karışımını dökün ve yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ılındıktan sonra, kekin üzerine 1 çay bardağı sütü bir küçük kaşık yardımıyla yavaş yavaş gezdirin.Sosu için parçalara ayırdığınız çikolataları, sütü ve tereyağı bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar sürekli karıştırın.Sosu ateşten alıp 5-10 dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve sonra kekin üzerini sos ile kaplayın.Son olarak da üzerine Antep fıstığı tozu ya da Hindistan cevizi ile süsleyerek pastayı tamamlayın.En az 1 saat kadar dolapta dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder