ISLAK KURABİYE TARİFİ


ISLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
2 çay bardağı toz şeker
60 gram kakao
2 adet yumurta
1 paket tereyağı (200 gram kadar)
3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzerini süslemek için isteğinize uygun olarak dövülmüş şam fıstığı, dövülmüş fıstık, dövülmüş Hindistan cevizi


Şerbeti İçin :
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu

Yapılışı :
Şerbet için gerekli malzemeler ve kurabiye üzeri süsleme malzemesi hariç tüm malzemelerin karıştırma kabının içine dökelim ve ellerimizle yoğuralım. Eğer mikserinizin hamur yoğurma ucu varsa kullanabilirsiniz.Hamur istenilen kıvama gelince, hamurdan ufak parçalara alıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.Daha önceden 200 derecede ısınmaya bıraktığımızı fırına tepsiyi yerleştirelim.Kurabiyeler fırında pişerken şerbet hazırlamaya geçebiliriz.Şerbet için gerekli olan tüm malzemeleri limon suyu hariç bir tencere içerisine dökelim ve orta ateşte kaynatın. Kaynayana kadar şerbeti karıştırmayı bırakmayın.Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve limon suyunu döküp, 2-3 dakika daha karıştırıp kaynatalım.Daha sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın.Kurabiyelerimiz piştiyse fırından alalım ve üzerine ılımış şerbeti dökerek, kurabiyelerin şerbeti emmesini bekleyelim.
Kurabiyeler şerbeti emdikten sonra servis tabaklarına dizebilirsiniz. İstediğiniz malzeme ile üzerin süsleyerek servise hazır hale getirin.Afiyet olsun
.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri