PEYNİRLİ AY POĞAÇA TARİFİ
PEYNİRLİ AY POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
125 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Margarin tavada eritilir.Ilıyınca içine sıvıyağ ve yoğurt eklenerek karıştırılır.Sirke,tuz ve aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.Hamur 20 dk dinlendirilir.Hamurdan küçük parçalar koparılır ve açılır.peynir konulup sarılır ve ay şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür . 200 derece fırında pişirilir.Afiyet olsun.
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder