TAVUK ETLİ VE MANTARLI BÖREK TARİFİ



TAVUK ETLİ VE MANTARLI BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 kg parça tavuk eti
400 gr kültür mantarı
4 sivri biber
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
2 yufka (20 cm’lik kalıp için)

İç Harcı İçin :
3 yumurta
200 ml krema
250 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber



Yapılışı :
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı ile tavada kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kalan Ayçiçek yağını başka bir tavaya alıp biber ve mantarı kavurun. Sebzeleri de ılınmaya bırakın. 20 cm’lik kalıbı yağlayın. Bir yufkayı yağlanmış tart kalıbına yayın. üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Diğer yufkayı da aynı şekilde diğerinin üzerine yerleştirip tereyağı sürün. İç harcı yufkanın üzerine yayın. 3 yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı harcın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Sarkan yufka parçalarını ince katlayıp kalıbın kenarlarına yerleştirin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.Tavuk etli ve mantarlı börek artık hazır, afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri