ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ



ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ

Pandispanya İçin Malzemeler :
4 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un
1 Kahve fincanı süt

1 Paket Kabartma tozu
1 Paket Vanilya


Pasta Kreması İçin Malzemeler :
3 Su bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
2,5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı Tereyağ
2 Paket vanilya

Dış Kaplama İçin  :
2 paket Çikolatalı  krem şanti
Hindistan cevizi


Yapılışı :
Öncelikle yumurtalarımız ılık olacak ve derin bir kapta yumurtaları şeker ile mikserimizin en yüksek seviyesinde 10 dk. kadar çırpalım.Bu karışımın içine un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim.Bir miktar daha çırptıktan sonra içine sütü de ilave edelim çırpalım isteğe göre kakao da ilave edebilirsiniz ve yağlanmış pandispanya kalıbımıza dökelim.Fırını ısıtmadan 150 derece de sadece alt kısmını çalıştırarak içini çekene kadar pişirelim.Yaklaşık 40 dk.ve asla fırının kapağını açmayalım.Pişmesine yakın kontrol etmek için açıp bıçak yardımıyla pişip pişmediğine bakabilirsiniz.Bir miktar da üstünü kızartıp kekimizi soğumaya bırakalım.Diğer yandan kremamız için olan malzemelerden tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri iyice çırpıp kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla çırpalım.Kekimizi ortadan ikiye kesip sütle ıslatalım kremamızı döküp yayalım.Diğer kısmı üstüne kapatıp tekrar sütle ıslatalım.üzerindeki tarife göre hazırladığımız krem şantimiz ile süsleyelim Hindistan cevizi serpelim dolapta 2 saat bekletip servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri