PEYNİRLİ AY POĞAÇA TARİFİ



PEYNİRLİ AY POĞAÇA TARİFİ


Malzemeler :
2,5 su bardağı ılık süt
3 yumurta (2 sinin sarısı üzerine geri kalan beyazlar ve 1 yumurta içine)
250 gr tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yeteri kadar un

İçine koymak için peynir


Yapılışı :
Süt derice bir kaba kur ve üzerine maya,şekeri ilave edin elinizle mayayı ezip kabın ağzını biraz kapayın. Göreceksiniz ki mayanın üzeri hafiften göz göz köpükçük olmaya başlamış. Sonra sıcak olmayan ve erittiğiniz tere yağını ve yumurtayı ve ununu da azar azar ilave etmeye başlayın.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun ve 10-15 dakika dinlendirilmeye bırakın.
Sonrasında bezeleri bir merdane yardımıyla 40-45 cm çapında yuvarla bir şekilde açın ve 8 eşit parçaya bölünecek şekilde bir bıçak yardımıyla kesin.Kenar kısmına peynirini de yerleştirip ince tarafına doğru sarın ve tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarılarını da sürdükten sonra 180 derecede fırınlayın. Piştikten sonra göreceksiniz ki çok lezzetli poğaçalar olacak.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri