ÇİLEKLİ MERENG TARİFİ
Beze İçin Malzemeler :
6 adet yumurtanın akı
2 su bardağı tozşeker
Mereng Kreması İçin:
Bir buçuk su bardağı toz krem şanti
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz jelatin
1 kahve fincanı soğuk su
200 gram çilek
1.5 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı file badem
Servis İçin:
Taze çilek, çilek sosu ve
nane yaprağı
Yapılışı :
Mereng bezesi için, yumurta aklarını mikserle çırparak köpürtün. Yavaş yavaş tozşeker ilave edin. Kar beyazı kıvamına gelene kadar çırpın. Bu karışımı, krem şanti torbasına koyun. Yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekillerde sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 2 saat pişirin. Krema için, krem şanti, krema ve sütü mikserde çırpın. Jelatini suda eriterek bu karışıma ilave edin. Daha sonra tüm bu malzemeye şeker ve doğranmış çileği ilave edin.Dondurucu da 2 saat bekletin. Ardından, fırında pişirilen bezelerin yarısını servis
tabaklarına alın. Üzerine 2'şer çorba kaşığı mereng kremasını paylaştırın. Kalan bezeleri üzerlerine kapatın. File bademle etrafını süsleyin. Çilek, çilek sosu ve nane yaprağı ile servis yapın. Çilek sosu: 500 gram çilek, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı tozşekeri kaynatın ve blenderden geçirin. Yarım su bardağı soğuk suda 1 çorba kaşığı nişastayı eritin. Blenderden geçirdiğiniz karışıma ekleyin. Tekrar kaynatın ve soğuduktan sonra kullanın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder