PATATESLİ SİMİT BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
3 Su bardağı un
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Tane yumurta
Tuz
İç Harcı İçin :
3 Tane haşlanmış patates
200 Gram kıyma
1 Tane haşlanmış havuç
Sıvıyağ
1 Tane soğan
Karabiber
Tuz
Yapılışı :
İçini hazırlamak için haşladığımız patatesleri havucu soyduktan sonra rendeleyelim. Ardından soğanı yemeklik olarak doğrayalım geniş bir tavaya sıvıyağ katıp soğanları ve kıymayı kavuralım.
Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra rendelediğimiz patates ve havucu üstüne ekleyelim karıştıralım. İstediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.Hamurunu hazırlamak için unu yoğuracağımız kaba alalım. Üstüne tuzu atalım ortasını havuz şeklinde açalım. Mayayı içine katalım üstüne sıvıyağı, sütü ve yoğurdu dökelim. Yumurtanın akını katıp elimizle mayayı eritelim. Yoğurmaya başlayalım hazır olan hamuru 30-40 dakika dinlendirelim.Dinlendirdiğimiz hamuru un serpip yuvarlak şekilde açalım. Açtıktan sonra içine hazırladığımız patatesli harcı katıp rulo şeklinde saralım.Yağladığımız fırın tepsisine alalım tepsiye aldıktan sonra rulonun her iki ucunu birleştirip simit şekli verelim. Üstüne yumurta sarısı sürelim. Üstüne susam yada çörekotu da serpebilirsiniz.Keskin bir bıçakla kenarlarına dilim şeklinde çentikler atalım. 180 derecede önceden ısıttığımız fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder