ISPANAKLI PASTA TARİFİ



ISPANAKLI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta blender geçilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin Malzemeler :
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker

 Ayrıca :
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Yapılışı :
Ispanakları iyice yıkayarak tamamen kuru kalmasını sağlıyoruz ve yaprak kısımlarını robottan geçiriyoruz. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
Sıvıyağ, un , kabartma tozu ve vanilya ilave ederek biraz daha çırpıyoruz.
Ispanakları ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve yağlanmış kalıba dökerek 175 derecede 25 dakika pişiriyoruz.
Krema malzemelerini karıştırarak soğutuyoruz.
Krem şanti 1 bardak süt ile çırparak soğumuş olan diğer krema ile karıştırıyoruz.
Kekin arda kalan kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçiriyoruz. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürüyoruz ve kırıntılarla süslüyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri