HAYRABOLU TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
500 gr tuzsuz peynir
3 yumurta
2 su bardağı un
File badem
Yarım su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin :
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2~3 damla limon suyu
Yapılışı :
Yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Peyniri çatal yardımıyla ezin ve çırptığınız yumurtalara ekleyin. İrmik, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparın ve yuvarlayıp file bademe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ocağı kapatın. Pişen hamurları şerbetin içine ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder