PALYAÇO KÜLAHI TARİFİ
PALYAÇO KÜLAHI TARİFİ
Malzemeler :
15 tane milföy hamuru
15 adet korne kalıp (eğer yoksa dondurma külahı)
Muhallebisi İçin :
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet toz kremşanti
Üzeri İçin :
Pudra şekeri
Çilek
Fıstık tozu
Yapılışı :
•Öncelikle külahımızın iç muhallebisini hazırlayalım. Muhallebimiz için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeyi sırasıyla koyup sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebimizin altını kapamadan vanilya ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım, yeterince ılındığında toz krem şantiyi de ilave edip muhallebimizi mikserle pürüzsüz olana dek çırpalım.
•Diğer tarafta dondurucudan çıkartıp yumuşattığımız milföy hamurumuzu merdane ile her taraftan 4-5 cm genişletelim.Genişleyen milföyümüzü 1,5 cm şeritler halinde keselim.Külahların dışını yağlı kağıt yada aliminyum folyo ile kaplayalım daha sonra üzerine dip kısmından başlayarak hafif üst üste gelecek şekilde hamurlarımızı saralım (Muntazam sarıldığında bir külahı 5-6 şerit sarıyor) Hamurlarımızı sararken ek yerlerinin hep bir tarafa gelmesine özen gösterelim ki serviste şık dursunlar.Bu şekilde tüm külahlarımızı hazırladıktan sonra ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirelim..
•Pişip soğuyan milföy külahlarımızın içinden sarılı kağıtları çıkartıp içlerine krema torbası veya kaşık yardımı ile muhallebimizden doldurup çay bardaklarına diklemesine koyup soğuması için bardaklarımızla beraber dolaba kaldıralım.Dolapta 1-2 saat bekleyip muhallebisi iyice kıvam alan külahlarımızı çileklerle ve fıstık tozu ile süsleyip servis tabağımıza alıp pudra şekeri serptikten sonra afiyetle yiyoruz.
•Hatta ve hatta lezzetine dayanamayıp birincisini bitirip ikinciyi de afiyetle mideye indiriyoruz :))
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder