REVANİ TARİFİ



REVANİ TARİFİ


Malzemeler :
6 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı
2 çorba kaşığı irmik
4,5 su bardağı şeker
Limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı :
4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır.1 kaşık limon suyu katılır.
Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir.Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür.Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir.Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri