ALMAN PASTASI TARİFİ
ALMAN PASTASI TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
* 3 yumurta
* 2 fincan şeker
* 4 fincan un
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Limon kabuğu rendesi (istenirse, şart değil)
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpürüne kadar çırpılır. Diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Yağlanmış orta boy bir kalıp ya da tepsiye dökülür. Çok büyük olmasın. Kek ince olur. 26-28 cm çapında bir kalıp yeterli olacaktır. Tepsiyi 160 C fırında normal kek pişme süresi kadar pişirelim. Üstü çok kızarmasın. Bir de bıçak batırınca, bıçağa hamur bulaşmasın. Pişmiş demektir. Keki soğuyunca ikiye kesin.
Muhallebi İçin Malzemeler :
* 3 bardak süt
* 6 kaşık şeker
* 4 kaşık un
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 paket krem şanti
* 1 adet limonun kabuğunun rendesi
* Üstü için pudra şekeri
Yapılışı:
Vanilya hariç diğer malzemeler bir tencereye konur ve orta ateşte pişirilir. Kıvamı gelene kadar sürekli karıştırılmalı çünkü yumurta olduğu için çabuk topaklanıyor. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip bir süre daha kaynatın. Sonra ocaktan alın. Ara ara mikser ile çırparak hem kaymak tutmasını önleyin hem de daha kremsi bir yapı kazandırın. İterseniz içine bir paket krem şanti ekleyin. Ben eklemiştim. Ama şart değil. Krem şanti ekleyince daha köpüklü bir krema oluyor. Krema soğuyunca ikiye kesilmiş kekin arasına hepsi konur. Düzeltilir ve üst parça kapatılır. Kekin en üstüne pudra şekeri serpilir. 1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılabilir.
Not: İstenirse muhallebinin içine ya da kekin arasına meyvelerde
eklenebilir
Etiketler:
Kek
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder