KÜNEFE TARİFİ
KÜNEFE TARİFİ
Malzemeler :
150 gr Tel Kadayıf
100 gr Tereyağ
100 gr Dil Peyniri
1 Kaşık Pekmez
Şerbeti:
4/3 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Su
1-2 Damla Limon
Yapılışı :
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz çünkü künefe sıcak şerbet soğuk olması gerek.Kadayıfı tel tel ayırıp havalandırıyoruz.50 gr Tereyağını eritip kadayıfın üstüne döküp elimizle çok sıkmadan yağı yediriyoruz.Orta boy bir tavaya(çok çok büyük olmasın)kalan tereyağın yarısını sürüp üzerini pekmezle sıvıyoruz kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz dil peynirini üzerine yayıp kalan kadayıfı da üzerine yayıp üzerine uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtup 1-2saat bekletelim.Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevire pişirelim.
Bir tarafı pişince bir tepsi yada tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağı da sürüp künefenin diğer tarafını pişiriyoruz.Bir tabağa alıyoruz ve üzerine hazırladığımız şerbeti hemen döküp soğutmadan yiyiyoruz. Afiyet Olsun.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder