TIRTIL KURABİYE TARİFİ
TIRTIL KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
125 gram yumuşatılmış margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
Üzerine:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Tüm malzemeyi karıştırıp hamur kıvamına getirin. Huni şeklindeki tırtıllı kalıptan çıkarıp, minik tırtıllar yapın.
180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin (ancak diğer kurabiyelerde olduğu gibi üzerinin pembeleşmesini
beklemeyin çünkü beyaz kalması gerekiyor). Servis tabağına dizdikten sonra pudra şekeri serperek servis yapın.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder