ÇİLEKLİ PASTACIK TARİFİ



ÇİLEKLİ PASTACIK TARİFİ

Malzemeler :
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı pudraşekeri
4 kahve fincanı un
1 adet yumurta sarısı
1’er paket kabartma tozu ve vanilya


Kreması için: 

2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta


Süslemek için: 

Çilek ve nane

Yapılışı :
Derin bir kasede margarin, pudraşekeri, un, yumurta sarısı, kabartma tozu ve vanilyayı yoğurun. Hazırladığınız hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve küçük tart kalıplarının içinde inceltip, üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Krema için sütü bir tencereye alın ve içine un, tozşeker, yumurta ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen ve soğuyan pastacıkların üzerine
kremayı paylaştırın. Çilekleri yıkayıp süzün ve saplarını kesin. Çileklerin kesilmiş kenarları dışarı bakacak şekilde pastacıkların üzerine dizin. Nane ile süsledikten sonra servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri