KALBURABASTI TATLISI TARİFİ



KALBURABASTI TATLISI TARİFİ

Malzemeler:
1 paket margarin
3 su bardağı un
1-2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz içi dövülmüş
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1/4 adet limon suyu

Hazırlanışı:
Şerbetin hazırlanması: 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamurun hazırlanması: 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C’de 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200C’ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri