ÇİMEN PASTASI TARİFİ
ÇİMEN PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
2 adet kivi
2 çorba kaşığı kivili toz içecek
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı+2 çay bardağı tozşeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
8 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Yapılışı :
Şekilli pasta kalıbının içini ıslatın. Kivileri ince dilimleyip kalıbın dibine yerleştirin. Daha sonra kivili toz içecek, su, buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri tencereye alın. Muhallebi kıvamı alana dek karıştırın. Kaynamaya yakın ocaktan alıp, kivilerin üzerine dökün. Bisküvileri robottan geçirip, cevizle karıştırın ve kivili karışımın üzerine yayın. Ayrı bir yerde irmik, vanilya, süt 2 çay bardağı toz şeker ve portakal kabuğunu, koyulaşana dek pişirin. Üzeri göz göz olunca, kalıptaki bisküvilerin üzerine yavaşça döküp, düzeltin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder