KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
150 gr lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Un, margarin, peynir, karbonat ve yumurtaları yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri birer kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu 5 dakika kaynatın. İçine tatlıları da atıp, 5 dakika daha kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder