DUVAKLI ÇİKOLATALI VE FISTIKLI PARFE TARİFİ
DUVAKLI ÇİKOLATALI VE FISTIKLI PARFE TARİFİ
Çikolatalı parfe için Malzemeler :
8 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1/4 su bardağı krema
1 kg çikolata
Antep fıstıklı parfe için:
8 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1/4 su bardağı krema
Yarım su bardağı dövülmüş antep fıstığı
Duvak malzemesi için:
Üç buçuk çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su
3-4 damla limon suyu
Süslemek için:
Çilek ve çikolata sos
Yapılışı :
Çikolatalı parfeyi hazırlamak için, bir kapta yumurta sarılarını ve toz şekeri iyice çırpın. Bir tencerede sütü ve kremayı kaynatıp kırılmış çikolatayı ilave ederek iyice karıştırın. Çikolata eriyince yumurtalı karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika pişirip kenara alın. Fıstıklı parfeyi de çikolatalı parfe ile aynı şekilde hazırlayın. Ancak çikolata yerine antep fıstığı ekleyin. Duvak için, toz şeker, su ve limon suyunu bir tavaya alıp karıştırın. Ocağa oturtup şekeri yakmadan eritin. Kahverengileşmeye başladığında ocaktan alın. Çatalı, hafif ılınan karamele batırıp, ileri geri kol hareketleriyle bir fırın ızgarası üzerine tel tel atın. Krem karamel kaplarının dibine antep fıstığı serpin. Kapların 1/3'ünü çikolatalı parfe ile doldurun. Üzerine yine 1/3 oranında fıstıklı parfe ekleyin. Yeniden çikolatalı parfe koyun. Buzlukta 1 gece bekletin. Bir bıçak yardımıyla kalıptan çıkartıp servis tabaklarına ters çevirin. Şeker duvaktan bir tutam alıp üzerlerine yerleştirin. Çilek ve çikolata sosla süsleyerek servis yapın.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder