PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
5 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
100 gram tereyağı
Bir buçuk su bardağı krema
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket finger bisküvi
5 çorba kaşığı Grand marnier
Süslemek için:
Kıyılmış çikolata
Portakal kabuğu şekerlemesi
Yapılışı :
Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve krema ekleyip karıştırın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarılarını toz şekerle, açık sarı renk alana dek çırpın. Ardından çikolatalı karışıma ekleyip çırpın. Portakal kabuğu ilave edip, çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar haline gelene dek çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyin. Ayrı bir yerde portakal suyu ile Grand marnier'i karıştırın. Bisküvileri bu karışıma batırıp çıkarın. Çikolatalı karışımın bir kısmını yağlı kağıtla kaplanmış baton kek kalıbına dökün. Üzerine bisküvi yerleştirin. Aynı işlemi 4-5 kez tekrarlayın. En üste çikolata döküp, pastanın her tarafına yayın. Derin dondurucuda dinlendirip, servisten 1 saat önce buzdolabının alt rafına yerleştirin. 3-4 saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Kıyılmış çikolata ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyin.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder