HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ
HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ
Krema için Malzemeler :
1 çay bardağı hindistan cevizi
5 çorba kaşığı toz şeker
Üç buçuk su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 adet şeftali
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı toz şekerli su
Üzerine:
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı kiraz, nane yaprağı
Yapılışı :
Krema için derin bir tencerede iki buçuk su bardağı süt ve toz şekeri çırpın. Hindistan cevizi, un ve mısır nişastasını ilave edip, çırpmaya devam edin. Koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta krem şanti ile kalan soğuk sütü çırpın. Kıvam alması için buzdolabında yarım saat bekletin. Krem şantinin yarısını hazırladığınız krema ile karıştırın. Hazır pandispanyanın her iki katını da toz şekerli su ile ıslatın. Birinci katın üzerine kremanın yarısını sürün. Üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş şeftaliyi dizin. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan krema ile her tarafını kaplayın. Bir kenara ayırdığınız krem şantiyi kremanın üzerine sürün. En üste hindistan cevizi serpin. Kiraz ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder