MUHALLEBİLİ KREP PASTASI TARİFİ


MUHALLEBİLİ KREP PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
10 adet krep
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya


Kakaolu krep için: 

1 su bardağı süt
2 adet yumurta, 3 çorba kaşığı un
Yarımşar su bardağı sıvıyağ ve kakao


Üzerine:

Pudra şekeri

Yapılışı :
Muhallebi için süt, un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısını tencereye alıp ocağa oturtun. Çırpma teli ile koyu bir kıvam alana dek çırpın. Tereyağı ve vanilya ekleyip ocaktan alın. Kakaolu krep için, malzemenin tümünü karıştırıp, krep tavasına 1 çorba kepçesi karışım dökerek önlü arkalı pişirin. Tüm krep malzemesini aynı şekilde hazırlayın. 2'şer adet sade ve kakaolu krebi üst üste yerleştirip rulo şeklinde sarın. Dilimleyip kenara alın. Kalan kreplere de aynı işlemi tekrarlayın. Streç filmle kaplanmış küçük bir dikdörtgen kalıbın kenar ve tabanına dilimlenmiş krepleri yerleştirin. Ortasına muhallebi döküp buzdolabında 1 gece dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Pudra şekeri serpip soğuk olarak servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri