SARIĞI BURMA TARİFİ


SARIĞI BURMA TARİFİ

Hamur malzemesi:
1/2 kg. un
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yağ
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kase nisasta yufkalari açmak için
1/2 kg. ceviz

Üstüne:
1 paket margarin
7 su bardağı şeker
8 su bardağı su
1/2 adet limon

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım limonu sıkın. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
Derince bir kabın içinde, yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapın. Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın. Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin.
Yufkayı oklavaya sarın. Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın. 1 paket margarini eritip, sarığı burmaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri