GÜL TATLISI TARİFİ
GÜL TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya, çok az su
Şerbet için:
3 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzerine:
Dövülmüş ceviz, tarçın
Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya ve çok az suyu karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlu
bir zeminde incecik açıp, 2'şer cm kalınlığında şeritler kesin. Ayrı bir yerde şerbet için, şeker, su ve limon
suyunu kaynatıp, soğumaya bırakın. Hamurları, kızgın sıvıyağda kızartırken, çatalla makarna dolar gibi kıvırarak hamura şekil verin. Kızaran hamurları soğumuş şerbete atın. Biraz bekletip, süzerek servis tabağına alın. Üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serperek servis yapın.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder