GÜL TATLISI TARİFİ



GÜL TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya, çok az su

Şerbet için:

3 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu


Kızartmak için: 

Sıvıyağ

Üzerine:

Dövülmüş ceviz, tarçın

Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya ve çok az suyu karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlu
bir zeminde incecik açıp, 2'şer cm kalınlığında şeritler kesin. Ayrı bir yerde şerbet için, şeker, su ve limon
suyunu kaynatıp, soğumaya bırakın. Hamurları, kızgın sıvıyağda kızartırken, çatalla makarna dolar gibi kıvırarak hamura şekil verin. Kızaran hamurları soğumuş şerbete atın. Biraz bekletip, süzerek servis tabağına alın. Üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serperek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri