BADEM KURABİYE TARİFİ
BADEM KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
250 gram eritilmiş margarin
2 adet yumurta (birinin akını ayırın)
2 su bardağı pudra şekeri
1 adet limon veya portakalın
rendelenmiş kabuğu
Dört buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
100 gram tuzsuz badem
Yapılışı :
Margarin ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Pudra şekeri ve limon veya portakal kabuğu rendesini ilave edip
çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra 1 parmak kalınlığında açın. Badem biçimindeki kalıplarla şekillendirin. Sıcak suda bekletilmiş bademlerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp yumurta akına batırarak hamurların üzerine yerleştirin. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder