KAT KAT PİRAMİT PASTA TARİFİ



KAT KAT PİRAMİT PASTA TARİFİ

Hamur için Malzemeler :
7 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya


Krema için:
1 paket toz krem şanti
Bir buçuk çay bardağı süt ya da su
Yarım çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 çorba kaşığı su


Üzerine:
2 çorba kaşığı kakao

Yapılışı :
Hamur için yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Tereyağını ekleyip karıştırın. Un ve vanilyayı katıp 1-2 dakika daha çırpın. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp sıcakken 10, 8, 6, 4 ve 2 cm'lik şeritler halinde kesin. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan
krem şanti ve sütü mikserle çırpın. Eritilmiş tereyağı ve kakaoyu krem şantiye ekleyip çırpın. Çikolatayı
parçalayıp, küçük bir pişirme kabına alın. Üzerine 1 çorba kaşığı su ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak eritin. Ilınmış çikolatayı da krem şantiye ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın. En geniş bisküvi alta, en ince bisküvi üste gelecek şekilde, her parçanın arasına krema sürerek üst üste dizin. Kenarlarını da krema ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce üzerine toz kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri