BAHARATLI KURABİYE TARİFİ


BAHARATLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon
kabuğu
1'er tatlı kaşığı haşhaş
tohumu ve kuş üzümü
1'er çay kaşığı zencefil ve
rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Üzerine: 

Susam
1 adet yumurta akı

Yapılışı :
Derin bir kasenin içinde tereyağı ve toz şekeri karıştırın. İçine limon kabuğu, haşhaş tohumu, kuş üzümü, zencefil, muskat, hindistan cevizi ve süt ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında 1 saat bekletip, 1 parmak kalınlığında açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra
servis tabağına alın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri