ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
250 gram çilek
Pandispanya için:
5 adet yumurta İki buçuk su bardağı un
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı+1 çorba kaşığı su
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
Krema için:
7 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
İki buçuk su bardağı krema
Çikolata çemberi için:
50 gram bitter çikolata
Üzeri için:
10-15 adet çilek
Yapılışı :
Krema için çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir yerde kremayı kaynatıp ocaktan alın ve çikolataya ilave edip karıştırın. Pandispanya için yumurta, un, tozşeker, su, nişasta ve kabartma tozunu mikserin orta devrinde 2 dakika, sonra hızlı devirde 3 dakika çırpın. 20 cm çapındaki kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir bıçak batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Pandispanya soğuyunca, enlemesine ortadan ikiye kesin. Birinci katına kremanın 1/3'ünü yayın. Üzerine bütün haldeki 250 gram çileği yerleştirin. Kremanın kalan 1/3'ünü sıkma torbasına alıp, çileklerin üzerine sıkın. Pandispanyanın kalan parçasını üzerine kapatın ve elinizle hafifçe bastırın. Kalan kremanın 1/3'ünü pandispanyanın üzerine ve yanına sürün. Çikolata çemberi için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıt üzerine 7 cm eninde ve 65 cm boyunda sürün. Donmaya yakın, yaklaşık 2 dakika sonra yağlı kağıt dışa gelecek şekilde pastanın çevresine yapıştırın. Yağlı kağıdı dikkatlice sıyırın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyip servis yapın.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder