REÇELLİ CHEESECAKE TARİFİ




REÇELLİ CHEESECAKE TARİFİ

Malzemeler Hamuru için: 
İki buçuk su bardağı un
1/4 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
125 gram tereyağı

Krema için: 

3 çorba kaşığı toz jelatin
3 çorba kaşığı kaynamış su
1 su bardağı süzme yoğurt
1 paket toz krem şanti
4 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurta
1 su bardağı süt


Üzerine:

Vişne reçeli

Yapılışı :
Hamur malzemesini bir kapta karıştırıp iyice yoğurun ve ince olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yükselterek yerleştirin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Bu arada reçeli için, toz jelatini 3 çorba kaşığı kaynar suda eritin. Büyük bir kabın içinde 1 su bardağı süzme yoğurt, krem şanti, pudraşekeri, yumurta ve sütü çırpma teliyle karıştırın. Erimiş olan jelatini de içine ilave edip, 1-2 kez karıştırdıktan sonra pişen kekin üzerine yayın. Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra üzerine vişne reçelini sürüp, servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri