ÇİKOLATALI PASTACIK TARİFİ


ÇİKOLATALI PASTACIK TARİFİ

Malzemeler :
5 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
2 paket bitter çikolata (160 gram)
150 gram tereyağı ya da margarin
1’er paket vanilya ve
kabartma tozu
2 su bardağı un
2 adet portakalın
rendelenmiş kabuğu

Süslemek için:
2 adet portakalın suyu
1 çay bardağı kayısı reçeli
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Yarım paket rendelenmiş bitter
çikolata (40 gram)
2-3 dal nane

Yapılışı :
Yumurta ve yarım su bardağı tozşekeri çırpıp kenara alın. Kalan tozşeker, su ve küçük parçalar halinde kırılmış çikolatayı bir tencereye alıp ocağa oturtun. Çikolatalar eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Daha önce hazırladığınız yumurtalı karışımla harmanlayın. Vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Üzerine yavaş yavaş un ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Yağlanmış ve unlanmış minik kek kalıplarına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Minik kekleri servis tabağına alın. Portakal suyu ve tanelerini ayırdığınız kayısı reçelini karıştırıp üzerine gezdirin. Kekler suyunu çekince yarısını hindistancevizine yarısını rendelenmiş çikolataya bulayın. Kayısı reçeli tanelerini keklerin üzerine koyun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri