ÇİLEKLİ KAT PASTA TARİFİ



ÇİLEKLİ KAT PASTA TARİFİ

Hamuru için Malzemeler :
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Krema için:
1 lt süt,
2 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya,
5 çorba kaşığı un
Yarım paket margarin,
yarım kg çilek

Yapılışı :
Hamur için yumurta, süt, toz şeker, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine aldığı kadar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, her birini yemek tabağı ebadında açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Krema için süt, tozşeker, vanilya ve unu orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayınca ocaktan kaldırıp, margarin ilave edin. Karıştırarak margarinin erimesini sağlayın. Bir adet hamuru servis tabağına yerleştirin. Üzerine sıcak krema sürüp, dilimlenmiş çilek yerleştirin. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. Üzerine kalan çilekleri yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri