YAYLA TATLISI TARİFİ


YAYLA TATLISI TARİFİ

Malzemeler:
1 Cay bardagi toz seker
1 Cay bardagi Un
5 Adet Yumurta
1 tutam tuz
1 corba kasigi irmik
1/2 Cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 Kase robottan cekilmis antep fistigi
1/2 kase uzerine suslemek icin bicakla kesilmis antep fistigi


Serbeti Icin:
2.5 Su bardagi toz seker
2 Su bardagi su


Uygulama:
Once serbeti kaynatip sogutun.
Yumurtalari beyazlarindan ayirin, yumurta sarilarini seker ile guzelce karistirin bir kenara alin. Yumurta beyazlarini bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar karistirin. Un, irmik sivi yag yavas yavas yumurta akina ilave edin. Seker karisimini ekleyin , kabartma tozu ve cekilmis fistigi ilave edin. Yaglanmis borcama dokun, 180C-350F derece ayarlanmis firinda 25-30 dakika pisirin. Firindan aldiginiz tatliya soguk serberi gezdirin, 10 dakika sonra fistiklari ekleyip susleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri