PORTAKALLI KEK TARİFİ


PORTAKALLI KEK TARİFİ

Malzemeler :
1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi 
- 1 Adet Portakalın Suyu 
- 7 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 7 Çorba Kaşığı Un
- 3 Adet Yumurta 


Şerbeti İçin :
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- 2 Adet Portakalın Suyu
- 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker 


Hazırlanışı :
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. 1 portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teli ile karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 170° ısılı fırında keki pişirelim. Portakal suyunu şekerle karıştırıp bir taşım kaynatarak ateşten alıp soğutalım. Portakal şerbetini sıcak kekin üzerine gezdirip üzerine portakal kabuğu rendesini serperek keki kalıbı içinde soğutup servis yapalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri