GÜL TATLISI TARİFİ



GÜL TATLISI TARİFİ

MALZEMELER :
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 tane yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı kadar badem yada fındık

ŞERBETİ : 
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Çeyrek limonun suyu

HAZIRLANIŞI:
Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun kaynatın ocağı kapatmaya yakın limonu sıkın ve ocağı kapatın (hafif kıvamlı bir şerbet olmalı)
Un,kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın daha sonra kabartma tozu,vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Hamur kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olacak
Hamur ikiye kesilir (dilerseniz hamurun yarısına 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası koyabilirsiniz) Bir parçası merdane ile ne kalın ne ince açılır,çay bardağı yardımı ile kesilir 5 adet yuvarlak yanyana yarıları üst üste gelecek şekilde dizilir ve rulo şeklinde sarılır,keskin bir bıçakla ikiye kesilir,yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Ortalarına badem yada fındık yerleştirebilirsiniz 180 derecelik fırında üzerleri fazla kızarmayacak şekilde pişirilir,fırından çıkar çıkmaz borcama dizilir ve üzerine ılık şerbet dökülür.Tatlı sıcak şerbet ılık olmalı,arada bir ters çevirebilirsiniz üzerini kapatarak tatlının şerbetini çekmesini bekleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri