KAKAOLU KEK TARİFİ



KAKAOLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
5 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket (250 Gr.) Margarin
2 Yemek Kaşığı Neskafe
1 Su Bardağı Mısır Nişastası
1 Su Bardağı Un
4 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu (Ben ekledim)
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Süt (Islatmak için)


Yapılışı :
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar yaklaşık 5-6 dk. iyice çırpın. Eritip ılıttığınız margarini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Bütün toz malzemeleri bir kaba eleyin ve sıvı malzemeleri katarak çırpma teli ile karıştırın.
24 cm. lik kelepçeli kalıbı katı yağ ile yağlayıp un serpin. Karışımı kalıba dökün.
175 derece de ön ısıtma yapılmış fırına verin ve 1 saat 10 dk. fırının kapağını açmadan pişirin.
Keki fırından çıkarın ve 4-5 dk. sonra 1 bardak sütü kaşıkla dökerek yedirin.
1-2 saat sonra kalıptan çıkarıp servis yapabilirsiniz. Eğer bir gün önceden yaparsanız kek çok daha güzel oluyor.
ÖNEMLİ NOT


NOT 1
: Keki yapmaya karar verdiğinizde "iyi hoş da şu margarin işi bozuyor, ben bunu sıvı yağ ile yapayım" demeyin. Çünkü ben dedim:) ve ikinci fotoğraftaki ortası çökmüş ve mud kek kıvamında bir kek çıktı ortaya. Kekin tamamı damla çikolata katılarak truff haline getirildi.
NOT 2: Tarifteki mısır nişastası yerine "hepsi nişasta, sonuçta" demeyin. (Ben dedim) Buğday nişastası ile olmuyor mesela. Lezzeti güzeldi ama ertesi gün keki keserken üst kısım dağıldı.
NOT 3: Keki mutlaka 1 saat 10 dk. pişirin ve kapağını asla açmayın. Daha öncesinde ne kadar kabarmış görünsede içi henüz pişmemiş oluyor ve fırının kapağını açarsanız ortası çöküyor.
NOT 4: 1 saat 10 dk. sürenin sonunda kürdanı mutlaka kenarına batırın, ortası daha geç pişer diye ortasına batırmayın yine kekinizin ortası çöker.
NOT 5: Süt ile ıslatma işlemi için paketin arkasında 20 dk. sonra ve 2 su bardağı süt diye yazmış ama en güzel sonucu 4-5 dk. sonra ve 1 su bardağı süt ile ıslattığımda aldım. Süt ortaya doğru birikme yaparsa elinizle kalıbı oynatarak sütün kenarlara dağılmasını sağlayın.
NOT 6 : Keki pandispanya olarak kullanacaksanız ya çok az süt ile ıslatın ya da ıslatmayın ve mutlaka 2 gün önceden pişirin. Kullanacağınız zaman kestikten sonra hafifçe ıslatın. Böylelikle parçalanmasını önlemiş olursunuz.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri