ÜÇ ÇİKOLATALI KREMALI PASTA TARİFİ



ÜÇ ÇİKOLATALI KREMALI PASTA TARİFİ

Gerekli Malzemeler:
.250 gr kadar sütlü çikolata
. 3 su bardağı krema
. 250 gr beyaz çikolata
. 2 çorba kaşığı kadar toz jelatin
. Bir miktar su

Tabanı İçin Gerekli Malzemeler:
. 150 ml krema
. 150 gr kek
. 250 gr bitter çikolata

Hazırlanışı:
Öncelikle tabanı ile işe başlıyoruz ve kremamızı sos tenceremize alarak ısıtıyoruz, ısıtırken içerisine küçük parçalara ayrılmış çikolatalarımızıda ilave ediyoruz ve eriyinceye kadar güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra hazır kekimizi yada kendi yapmış olduğumuz kekimizi robotumuz yardımıyla toz haline getiriyoruz. Ve karışımımız ile kekimizi iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı yaklaşık olarak 10 dakika kadar dinlendiriyoruz ve porsiyonluk çember kek kalıplarına yada tabanına yağlı kağıt serili kek kalıbına güzelce yayıyoruz. Bu şekilde derin dondurucuda soğumaya bırakıyoruz.
Ardından jelatinimizin yarısını ufak bit kaseye boşaltıyoruz üzerinede 3 çorba kaşığı kadar su serpiştirerek bekletiyoruz. Daha sonra 1 su bardağı kadar kremayı ısıtıyoruz ve sütlü çikolata ile karıştırarak eriyinceye kadae devam ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz jelatinide ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız bu karışımıda kalıbımızda yer alan tabanın üzerine yayıyoruz ve 1 saat kadarda bu şekilde derin dondurucuda bekletiyoruz.
Aynı şekilde beyaz çikolatamızıda hazırlayarak onuda üzerine yayıyoruz ve bu şekildede 1 saat derin dondurucuda beklettikten sonra pastamızı kalıptan çıkartarak üzerine çikolata rendesi ve nane yaprağı ile servis ediyoruz. Üç çikolatalı kremalı pastamız servise hazır.
Afiyet Olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri